Dünya sevgi üzerine kurulmuştur derler. Bu sözün gerçeklik payı var bence. Dünya da düzen sadece sevgi ile sağlanabilir. Nefret ve haset gibi duygular işin içine girince düzen bozuluyor kaos çıkıyor.

Sevginin en güçlü haline de aşk diyorlar tabi. Karşı cinsten iki insanın birbirlerine karşı duydukları tutkulu sevgi yoğunluğu olarak tarif edebiliriz aşkı. Tabi bu tutku, ilişki kontrolünü de zorlaştırıyor her iki kişi içinde. Kontrol derken birbirlerinin boynuna ip geçirmekten bahsetmiyorum. Beraber geçirilen keyifli vakitlerin mahvolmamasından bahsediyorum. Birbirlerine deli gibi aşıklardı ama sonra ne olduysa bir gün çok kötü kavga edip ayrıldılar diye anlatılan çok ilişki hikayesi olmuştur. İşte bu yola girmemek yapılması gereken en iyi şeyi yapmanız lazım.

Yapılması gereken en iyi şeyi açıklamam gerekiyor tabi. Tabi ki bir ilişkinin düzenli olmasının yolu evlilikten geçer. Bizim düzenli bir ilişkimiz vardı ama ayrıldık gibi sözler sadece aldatmaca, ilişkiyi düzene sokan evliliktir. Evlilik hayatı paylaşmaktır. İnsan sevdiği, aşık kişiyle hayatını paylaşmadan düzenli ilişki yaşamış olur mu? Bence olamaz o yüzden, bu makaleyi yazıyorum zaten. Bir ilişki için en iyisi evliliktir diyorum. Birbirini seven iki kişi evlenirse ve evliliğin gerekliliklerini yerine getirirlerse mutsuz olmazlar diyorum.

Bir ilişkinin evlilik yoluna girmesi için ilk önce erkeğin güzel bir evlilik teklifi yapması lazım. Bu evlilik teklifi o kadar güzel olmalı ki kız “hayır” demek istese bile “hayır” diyemesin. O kadar güzel bir teklif olmalı yani. Evlilik teklifi sonrasında, kız isteme töreni, söz tatlısı falan derken düğüne 5 kala artık hazırlıklara başlanması gerekir.

Düğün hazırlıkları söylendiği kadar kolay bir şey değildir. Ev eşyası alma merasimi en az 1 hafta sürer. Bu merasimde gelin kaynana mücadelesi yaşanır, bu mücadele çok doğaldır ama büyük bir tartışmayı önlemek için damat, denge politikası izlemelidir. Ev eşyası problemi çözüldükten sonra gelinlik macerası başlar. Bu macerada damat kesenin ağzını sonuna kadar açmalı. Sırf ucuz diye gelinin istemediği bir gelinlik alırsa kıyamet kopar. Bu kıyametten de sadece o güzelim ilişki etkilenir. O yüzden gelinliğe dikkat.

Gelinlik sorunu da çözüldüyse, davetiye seremonisi başlamış demektir. En güzel davetiyeyi bulmak ve bunları yetiştirmek için, zamana karşı yarış başlar. Her şey çok güzel olmalıdır gelin için bu yüzden damat her zorluğa katlanmalıdır. Düğün salonunun en iyisini tutmalı, Güzel bir "Davetiye" hazırlanmalı. O güne kadar yapılmış en fazla kata sahip pastayı o salona getirtmelidir. Bunlar onun için zahmetli görünebilir ama sonunda o kazanacaktır. Mutlu bir evlilik hayatı geçirmek istiyorsa bunun hazırlığını düğünden önce yapmalıdır. Düğünde mutlu olan bir gelin, bütün ömrü boyunca mutlu olur. Bu mutluğun mimarı olan damadı da mutlu etmek için elinden gelen her şeyi yapar gelin.

İlişkininiz bu basamakları geçtiyse artık düzenli ilişki statüsüne kavuştunuz demektir.
Next
This is the most recent post.
Previous
Önceki Kayıt

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Top